Talno ogrevanje

Radiatorsko ogrevanje

Sistemi ogrevanja

Instalacijski sistemi

Sanitarna voda

Talno ogrevanje in šport

Tudi stroški naj ostanejo na tleh

Minili so časi, ko so stroški obratovanja, vzdrževanja in montaže imeli pri odločanju o investiciji stranski pomen. Skrbno ravnanje z energijo, predvsem zaradi ekološke odgovornosti, je postavilo nova merila. Uponor sistemi talnega ogrevanja športnih površin združujejo prav to.

Majhni stroški obratovanja

Za razliko od ogrevalnih sistemov z višjo temperaturo ogrevanja, se lahko pri Uponor talnem ogrevanju z 2°C nižjo temperaturo v prostoru doseže enak občutek toplote, kar avtomatično pomeni 12% prihranek energije in s tem manjše obratovalne stroške. Ker Uponor talno ogrevanje deluje v območju nizke temperature, ima na eni strani manjše izgube žarčenja in bolj enakomerno porazdelitve temperature, na drugi strani pa je mogoče zaradi nizke temperature uporabiti nizkotemperaturne kotle z visokim izkoristkom. Pri talnem ogrevanju ne prihaja do zadrževanja toplote pod stropom, kar še dodatno zmanjša toplotne izgube zaradi uhajanja toplote skozi streho.

Manjši stroški vzdrževanja in čiščenja

Očem zakrita ogrevala, cevi in ostalih elementov ni potrebno čistiti. Čistiti je potrebno le površino tal. Zaradi majhnega kroženja zraka je nabiranje prahu bistveno manjše.

Kratek čas montaže

Za Uponor sisteme talnega ogrevanja športnih površin se uporabljajo gibljive, vendar čvrste VPE cevi kvalitete PE-Xa zamrežene po postopku Engel. Vsi spoji so izvedeni s tehniko spajanja Quick & Easy, ki temelji na spominskem efektu PE-Xa cevi. Tako je čas montaže v klasičnem in tudi v patentiranem načinu izgradnje za plavajoče pode bistveno krajši. Potrebno je manjše število monterjev, vse to pa pomeni manjše stroške montaže talnega ogrevanja.

Dolga življenjska doba.

Uponor talno ogrevanje športnih površin deluje zanesljivo in trajno saj so uporabljeni izključno le najboljši materiali. Vsi spoji so izvedeni, tako da so trajni. Cevi kvalitete PE-Xa s petkratno difuzijsko zaporo prehajanja kisika so odporne na visoke temperature, staranje, rjavenje ter zunanje in notranje elektrolitske vplive, kar zagotavlja življenjsko dobo več kot 100 let. Uponor jamči 10 let (od pričetka obratovanja objekta) za kvaliteto vsega vgrajenega materiala. V tem času Uponor brezplačno nadomesti vgrajeni material za katerega se lahko dokaže, da je pri proizvodnji prišlo do napake, in krije tudi vso posredno nastalo škodo na objektu (sistemsko jamstvo za škodo do 10.000.000 €).

STRAN

Credits

   Deep design ©2009

www.potopi.si