Talno ogrevanje

Radiatorsko ogrevanje

Sistemi ogrevanja

Instalacijski sistemi

Sanitarna voda

Talno ogrevanje in šport

Več prostora pa ni namenjenega le arhitektom

Športniki potrebujejo okolje v katerem se zlahka orientirajo. Nič jim ne sme biti na poti ali jih celo nevarno ovirati. Uponor sistemi talnega ogrevanja športnih površin so skriti v konstrukcijo športnega poda, zato ni nikakršnih ovir. Prav tako niso potrebne nobene razdelilne omarice, kar omogoča nemoteno montažo raznih telovadnih orodij. Več prostora brez ovir pa najbolj koristi športniku, saj je nevarnost poškodb tako manjša. Okolje, namenjeno gibanju, ostane popolnoma neokrnjeno.

Uponor talno ogrevanje športnih površin je idealen partner ustvarjalni volji in znanju. Nezasedena okna in neovirane stene, kakor tudi proste roke pri razporejanju v prostoru, so klasični razpoznavni znaki očem nevidnega talnega ogrevanja. Večina športnih združenj zahteva za tekmovanja izključno talno ogrevanje izvedeno tako, da je očem popolnoma nevidno (po stenah ne sme biti razdelilnih omaric). Uponor sistemi talnega ogrevanja športnih površin ustrezajo merilom prav vseh športnih organizacij. Prav tako so Uponor sistemi talnega ogrevanja športnih površin primerni za vse vrste ploskovno ali točkovno elastičnih podov.

 

tichelmann razdelilec za talno ogrevanje športnih dvoran
talno ogrevana telovadnica

Pri športu mora ustrezati predvsem tehnika

Kdor želi v športu dosegati vrhunske rezultate, mora imeti tudi vrhunsko tehniko. Pri talnem ogrevanju športnih površin ni nič drugače. Tudi tukaj mora biti vse natančno uglašeno in dovršeno. Uponor sisteme talnega ogrevanja je mogoče brez težav vgraditi v različne izvedbe športnih tal.

Iz standardnih "plavajočih" športnih tal se je razvila cela paleta tal, tako da ima investitor danes na razpolago več vrst športnih tal (ploskovno elastična, točkovno elastična, kombinirano elastična, mešano elastična). Za oblogo so na izbiro PVC, linolej, parket in drugo.

Uponor je razvil sisteme talnega ogrevanja prav za vse vrste športnih tal (tudi za klimatska tla). V zadnjem obdobju se za talno ogrevanje športnih tal najpogosteje uporablja patentirani Uponor sistem s Tichelmann razdelilci in posebnimi cevnimi držali. Grelne cevi Uponor PE-Xa ustreznih dimenzij se s specialnimi držali vgradijo med vzdolžne profile elastičnega športnega poda. Toplota se iz zračne grelne komore prenaša v prostor preko talne obloge (običajno športni parket). Refleksna folija, ki je položena na toplotno izolacijo pod cevmi, še dodatno poveča učinek prenosa toplote.

Pri talnem ogrevanju je zelo pomembna tudi regulacija celotnega sistema. Uponor je v ta namen razvil celo paleto regulacijskih postaj, ki zadovoljijo tudi najbolj zahtevne.

Skupaj z Uponorjem k novim zmagam naproti!

STRAN

Credits

   Deep design ©2009

www.potopi.si