Talno ogrevanje

Radiatorsko ogrevanje

Sistemi ogrevanja

Instalacijski sistemi

Sanitarna voda

Quick & Easy sistem spajanja

Uponor Quick&Easy sistem instalacij

Starodavna civilizacija INDUSa, je prvi sistem vodovodne napeljave uporabljala že 2700 let pred našim štetjem. To je bil sistem odprtih kanalov in kanalčkov po katerih se je pretakala voda. Z notranje strani so bili obloženi z asfaltom, ki je preprečeval uhajanje vode.

Vodovod je Grkom, Rimljanom, Perzijcem, Indijcem, Kitajcem in drugim starim civilizacijam omogočila razvoj namakalnih sistemov, javnih kopališč in pripeljal pitno vodo naravnost v mesta.

Vse od takrat pa do uporabe svinčenih cevi v 19. stoletju, je bil razvoj sistemov razvoda vode zelo počasen. Vse je temeljilo na principu gravitacije. Tako kot v drugih vidikih sodobnega življenja, sta tudi tukaj razvoj in napredek nenehna. Iznajdba novih materialov v 20. stoletju je pomenila pravo revolucijo na področju instalacijskih sistemov.

Uponor je svoj cevni sistem razvoda za radiatorsko ogrevanje in sanitarno vodo pričel razvijati leta 1972. Od takrat se je sistem nenehno izboljševal in dopolnjeval.

Uponor Quick&Easy je danes moderni cevni sistem hišnih instalacij namenjen za napeljavo tople in hladne vode. Sistem vsebuje širok izbor radiatorskih priključkov, fitingov iz medenine ali PPSU, razdelilcev in dodatkov. Sistem Quick&Easy je čist, enostaven in zasnovan tako, da je število potrebnih spojev čim manjše. To pomeni, da je montaža izredno hitra in preprosta. Srce sistema Quick&Easy pa so PE-Xa cevi.

Sistem Uponor Quick&Easy je primeren je za novogradnje in adaptacijo starih objektov. Napeljave so lahko očem skrite v lesenih objektih, betonu in opeki ali pa vidne v kleteh in pod stropom.

Prednost sistema Quick&Easy je v preprosti montaži in načinu spajanja cevi s fitingi , ki izrablja edinstvene prožne lastnosti Uponor PE-Xa cevi in njen spominski efekt. Za vsak spoj tako potrebujete le 25 sekund. Ravno zaradi hitre montaže in preprostih rešitev je sistem Uponor Quick&Easy tako priljubljen med monterji instalacij.

Sistem Uponor Quick&Easy je prisoten v več kot 100 državah po vsem svetu, številne investitorje pa je prepričal predvsem z neverjetno dolgo življenjsko dobo vgrajenih materialov, nizkimi stroški montaže in hitro izvedbo ter zanesljivostjo sistema.

 

Na straneh, ki sledijo, boste izvedeli še več o sistemu Uponor Quick&Easy

STRAN

Credits

   Deep design ©2009

www.potopi.si